19 oktober skrev Olov Abrahamsson om Malmfältens folkhögskola. Bland annat bedriver folkhögskolan en omfattande seniorverksamheten."De är själva sinnebilden av det livslånga lärandet", berättade rektorn Kenneth Stålnacke.Ett exempel är "Alla kan sjunga"-kören, som har cirka 140 medlemmar som är 65 år eller äldre.I kväll, tisdag, arrangerar kören en julkonsert i Kiruna kyrkan."Förra året var kyrkan fullsatt. Vi hoppas naturligtvis att det ska bli så i år också", säger en Maj-Lis Madsén, en av deltagarna.Madsén vill också tacka körledarna Eva Gustafsson och Carin Higberg."De gör underverk med oss och skulle behöva mer uppskattning än vi kan ge dem", säger Madsén.Det tål definitivt att sägas. Körsång är med sina 600 000 utövare den fritidsaktivitet som lockar flest aktiva och en av Sveriges största folkrörelser.Den betyder massor för att skapa gemenskap och social sammanhållning.

Även folkhälsan får ett bidrag. Flera studier pekar på att körsångare är mindre stressade, friskare och gladare än personer som inte sjunger.

Alla engagerade och hårt arbetande körledare förtjänar - i likhet med Gustafsson och Higberg i Kiruna - en hyllning. De är hjältar i den svenska vardagen.